Chipsy litewskie greckiego stylu

Bon Chance to chipsy chlebowe z chleba pszenno-żytniego, które wypiekane są w specjalnej formie. Następnie są cienko krojone, smażone na oleju roślinnym i doprawione różnymi przyprawami. Smak grecki jest idealny dla osób lubiących śródziemnomorską fetę – w taki sposób powstała przekąska o tym smaku. Chlebki sprawdzą się jako przekąska, starter lub jako dodatek do zup, sałatek, deski serów lub wędlin.

Składniki:

Chleb pszenżytni 63% (mąka żytnia, mąka pszenna, błonnik pszenny, cukier, olej roślinny (rzepakowy), drożdże, sól jodowana, kminek), olej rzepakowy roślinny, mieszanka przyprawowa 6% (sól, mleko w proszku, cebula, czosnek, pomidor w proszku, dekstroza (kukurydza, pszenica), cukier, ekstrakt drożdżowy, pietruszka zwyczajna, aromat naturalny (ser typu feta, masło), maltodekstryna, stabilizator (guma arabska), regulatory kwasowości (E270, E330), woda.

Wartości odżywcze:

  • Wartość energetyczna 2189 kJ / 524 kcal
  • Tłuszcz 29,2 g
  • w tym kwasy tłuszczowe 2,1 g
  • Węglowodany 58,4 g
  • w tym cukry 7,3 g
  • Białko 6 g
  • Błonnik 1,8 g
  • Sól 1,7 g

Sposób przygotowania i przechowywania:

Produkt gotowy do spożycia. Jako przekąska lub jako dodatek do zupy.

Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed bezpośrednimi promieniami słońca, w temperaturze od 0 do 25°C.

Informacja alergenna: Zawiera mleko i gluten. Może zawierać soję i gorczycę.

Cena: 4,90 zł